Fm logistic

La logique des transports urbain

FM Logistic achiziţionează Spear Logistics, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de logistică din India

Roumanie

FM Logistic şi Spear Logistics vor opera sectoare de piaţă strategice, cum ar fi e-commerce, telecomunicaţii, retail, bunuri de larg consum, industria şi sectoarele de automobile.

Ca jucători cheie în sectorul de logistică, companiile au aceleaşi obiective: excelenţă operaţională şi dorinţa de a veni în întâmpinarea clienţilor săi cu soluţii inovatoare.

Spear Logistics a fost catalogat ca fiind unul din TOP 5 provideri de logistică a pieţei Indiene. Combinaţia dintre reputaţia excelentă pe care o are în piaţă şi expertiza FM Logistic constituie o alianţă strategică pe piaţa de business din India.

Un brand naţional recunoscut

Spear Logistics a fost înfiinţat în 2001. Este unul din liderii de pe piaţa logistică din India, cu o cifra de afaceri de 18 millioane de  euro (la sfârşitul anului financiar, în  Martie 2016). Compania furnizează o gamă largă de servicii în domeniul logisticii: depozitare, distribuţie, transport şi servicii cu valoare adăugată cum ar fi copacking.

Cu cei 1600 de angajaţi ai săi, Spear Logistics operează în 75 de depozite locate în 23 de oraşe, incluzând  Mumbai, New Delhi, Pune, Bangalore, Chennai, Kolkata… Providerul de logistică Spear are 270 000 de metrii pătraţi spaţiu pentru depozitare şi lucrează cu aproximativ o sută de furnizori pe partea de transport şi distribuţie.

Mulţumită competenţelor şi aptitudinilor echipei sale de experţi, Spear a devenit un jucator cheie în această piaţă premiat pentru excelenţa sa operaţională cu trei premii în 2015, incluzând premiul “Compania Anului” – acordat de Institutul Indian de Management al Materialelor.

 

Un jucător Internaţional capabil să anticipeze nevoile tăriilor în plină dezvoltare

 

Devotaţi planului sau strategic «Ambition 2022», grupul sustine extinderea clienilor sai in noi arii in tari in curs de dezvoltare: punand bazele in China in 2005 si achizitia din Brazilia de acum doi ani, in 2013, iar acum India.

 

In 2015, economia din India a experimentat o rata de crestere de peste 7%, pana in 2030 va fi cea mai mare piata de consum a clasei de mijloc si a treia mare economie a lumii. Mai mult de atât, piaţa de logistică din India va suferi o reformă fără precedent de reorganizare şi consolidare care va fi condusă de armonizarea bunurilor şi a serviciilor fiscale(GST), precum şi prin dezvoltarea rapidă a sectorului e-commerce...

Într-un asemenea context, această ţară constituie o reală rampă de lansare şi o oportunitate extraordinară pentru dezvoltarea FM Logistic în Asia.

 

Cumularea aptitudinilor

 

Un plus sunt cunoştinţele vaste ale Spear Logistics, a diversităţii şi complexităţii pieţei din India, plus acoperirea la nivel naţional pe care o are şi o bază de clienţi formată din marile companii naţionale şi multinaţionale. Cu acestea fiind spuse, echipa executivă actuală Spear Logistics va continua să conducă compania, iar unul dintre fondatori, Gautam Dembla va prelua rolul de Director General.

 

FM Logistic va aduce în parteneriat experienţa reţelei sale internaţionale, împreună cu reputaţia, instrumentele sale de lucru de ultima oră şi toate tehnologiile sale în materie de inovaţie logistică.

 

Împreună, FM Logistic şi Spear Logistics îşi vor pregăti terenul pentru a pune în aplicare un plan de logistică în conformitate cu armonizarea fiscală. Acest proiect va duce la crearea unor centre regionale de distribuţie pe care FM Logistic şi Spear Logistics le vor  gestiona prin platforme multi-client care vor fi înfiinţate în apropierea marilor  oraşe indiene.

 

“Această alianţă a aptitudinilor ne permite să oferim clienţilor noştri un serviciu global şi de încredere - de la depozitare la distribuţie şi transport, care să acopere toate canalele de distribuţie, inclusiv e-commerce, pentru cei din industria comerţului cu amănuntul, precum şi pentru toate celelalte sectoare", spune Gautam Dembla, Director General al Spear Logistics.

<< Împreună cu achiziţia Spear Logistics, integrăm o companie de buni profesionişti ai pieţei de logistică >>, afirmă Jean-Christophe Machet, CEO a FM Logistic. << Aceste noi echipe constituie un avantaj extraordinar pentru îndeplinirea cerinţelor clienţilor noştrii într-o piaţă FMCG în continuă creştere.>>

 

Despre FM Logistic

 

FM Logistic, o afacere de familie înfiinţată în anul 1967 în regiunea Lorraine din Franţa,  a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători logistici internaţionali care oferă soluţii logistice pentru optimizarea operaţiunilor din cadrul lanţului global de aprovizionare, de la depozitare şi distribuţie până la co-packing şi Supply Chain Management.

FM Logistic operează în 6 sectoare principale- alimentar, retail, industria bunurilor de uz casnic şi îngrijire personală, cosmetic/ produse de lux, farmaceutic, produse industriale şi electronice, este prezentă în 12 ţări, are 19,500 angajaţi şi o cifră de afaceri de 1,066 miliarde euro înregistrată la 31 martie 2015 (creştere de 10.2% faţă de anul fiscal anterior).

Planul de dezvoltare FM Logistic se bazează pe lângă expansiunea geografică şi pe inovaţie, aceasta realizându-se în conformitate cu normele pentru protejarea mediului. FM Logistic este una dintre companiile care au implementat soluţia de pooling şi ale cărei rezultate au fost recunoscute, aducând numeroase premii de-a lungul anilor. Începând cu anul 2014, FM Logistic s-a alăturat programului independent Green Freight Europe (GFE) al cărui obiectiv este protejarea mediului prin îmbunătăţirea performanţei transportului rutier din Europa. Acest proiect face parte din strategia de sustenabilitate FM Logistic.

În 2015 FM Logistic a dezvoltat soluţia CityLogin – soluţie ecologică de distribuţie în interiorul oraşelor în conformitate cu solicitările de sustenabilitate la nivel European.

Pentru mai multe informaţii: www.fmlogistic.com

 

 

                         

Despre Spear Logistics

Spear Logistics a fost înfiinţată în anul 2001 de un fond privat de investiţii. În prezent operează o suprafaţă de 270 000 m² în cadrul a 75 de depozite locate în 23 oraşe din India. Specialistă în logistică, compania este în Top 5 furnizori de logistică din India, oferă servicii de depozitare, distribuție, transport management şi servicii cu valoare adăugată pentru e-commerce, sectorul auto, industrie și telecomunicații.

Spear are un portofoliu format din companii naţionale şi internationale, lideri in sectorul lor de activitate, precum Atlas Copco, Siemens, Cummins, Snapdeal, Honeywell, Indus Towers, Crompton Greaves, Federal Mogul, Castrol, Laboratoires de Dr Reddy, Owens Corning, etc.. De-a lungul timpului Spear Logistics a primit numeroase premii, fiind recunoscută ca o companie furnizorare de servicii de calitate şi cu valoare adaugată pentru clienţii săi. Viziunea companiei este de deveni cel mai fiabil și prompt furnizor de servicii logistice.