Conducere

Conducerea FM Logistic îndeplinește standardele internaționale: comitet executiv independent și consiliu de administrație

Opt directori, dintre care jumătate sunt independenți și jumătate sunt membri ai familiei, determină direcția și viitorul FM Logistic. Această echipă strânsă cunoaște în detaliu compania și lucrează îndeaproape cu comitetul său executiv

 • “Deși compania nu este listată la bursă, dimensiunea cifrei de afaceri și activitatea internațională a FM Logistic ne-au determinat să înființăm o structură de conducere robustă. Există la fel de mulți directori externi ca și directori din familie. Există, de asemenea, o linie clar definită între responsabilitățile comitetului executiv și cele ale consiliului de administrație.
  Avem structura unui mare grup internațional, combinat cu flexibilitatea distinctă a companiilor familiale și independente. Modelul nostru de gestionare s-a dovedit eficient în timpul unor evenimente precum numiri cheie, cheltuieli majore de capital, achiziții și pandemia recentă de coronavirus. Toate structurile de gestionare și-au îndeplinit impecabil rolurile. Când rolul tuturor este bine definit, deciziile sunt mai solide. “

  Jean-Claude MICHEL Președinte al Consiliului de administrație al FM Logistic

 • “Sunt mândru că sunt președinte al Comitetului executiv. În ultimii 20 de ani în cadrul FM Logistic, am dobândit progresiv cunoștințele și expertiza care îmi permit să conduc cu succes compania astăzi … ÎNCREDERE, PERFORMANȚĂ și DESCHIDERE sunt valorile cheie pentru implementarea proiectului companiei noastre și pentru a asigura satisfacția clienților și partenerilor noștri.
  Împreună cu toți colegii mei din comitetul de conducere, adoptăm cu entuziasm aceste atitudini pentru a ne menține cultura corporativă puternică. “

  Jean-Christophe MACHET CEO FM Logistic

Structura de conducere

Consiliul de Administrație

Consiliul de administrație determină structura financiară și juridică a companiei și validează strategia (țări noi, sectoare noi de piață etc.) propusă de Comitetul executiv.

 • Claude FAURE Cofondator al FM Logistic și președinte de onoare
 • Marie BASTIAN Administratorul familiei
 • Yann DE FERAUDY Director independent
 • Janet DEKKER Director independent
 • Olivier FAURE Administratorul familiei
 • Marie-Laure FAURE Administratorul familiei
 • Véronique FAURE Administratorul familiei
 • Alexandre MACHET Administratorul familiei
 • Vincent MACHET Administratorul familiei
 • Simon MARRISON Director independent
 • Marie-Laure MAZAUD Director independent
 • Jean-Claude MICHEL Președinte
 • Anne-Laure FELDKIRCHER Director independent

Comitetul executiv

Comitetul executiv gestionează operațiunile companiei, conduce dezvoltarea afacerii și arbitrează deciziile de management și de resurse umane

 • Jean-Christophe MACHET Director executiv al comitetului
 • Yannick BUISSON Experiența clienților, dezvoltarea durabilă, soluții de afaceri și tehnologii
 • Stéphane DESCARPENTRIES Director de cabinet, strategie și operațiuni Asia
 • Mathilde JOANNARD Director de Resurse Umane
 • Sébastien MAQUET Director de finanțare și achiziție
 • Christophe MENIVARD Director de operațiuni Europene

Organizarea Grupului FM

FM Group

 • FM Holding

  FM Holding este piatra de temelie a grupului. Acesta își joacă pe deplin rolul de legătură între acționari și unitățile de afaceri ale companiei, un echilibru între căutarea performanței și dorința de creștere pe termen lung. FM Holding are o structură de conducere adaptată la dimensiunea sa. Se bazează pe un consiliu de supraveghere format din directori neexecutivi din diferite medii, inclusiv membri ai familiilor Faure & Machet care nu sunt implicați în gestionarea companiei și un consiliu de administrație.

  Responsabilitățile lor sunt clar separate, dar cu un obiectiv comun: asigurarea viitorului pe termen lung al Grupului FM

 • FM Holding Corporate

  “Misiunile FM Holding Corporate consolidează securitatea afacerilor noastre datorită unui control mai mare al finanțării noastre și riscurilor noastre. FM Holding Corporate este compania holding de consolidare, care lucrează în inteligență colectivă pentru FM Logistic și Batilogistict păstrând în același timp autonomia fiecăruia. “

  Olivier Faure, Președinte FM Holding Corporate

  Expertiza adusă de FM Holding Corporate este:

  juridique et fiscale

  Juridic și
  fiscal

  Finances

  Finante

  Audit Interne

  Audit intern

  Sûreté

  Siguranță

  Compliance

  Conformitate

 • FM Logistic

  Fondată în Franța în 1967, FM Logistic este o companie independentă de logistică, care deservește industriile FMCG, comerțul cu amănuntul, frumusețe și cosmetică, producția industrială și industria medicală. Este activă în 14 țări din Europa, Asia și America Latină (Brazilia). Compania a obținut venituri de 1,43 miliarde EUR în anul fiscal până în martie 2020 și are peste 27.500 de angajați cu normă întreagă.

  FM Logistic investește în inovație pentru a oferi soluții durabile ale lanțului de aprovizionare care răspund cerințelor în schimbare ale consumatorilor, creșterii comerțului electronic, distribuției omnicanale și logisticii urbane.

 • Batilogistic

  Batilogistic, membru al FM Logistic Group, este o companie imobiliară dedicată logisticii. Administrează proprietățile construite și optimizează portofoliul de active. Susținut de expertiza angajaților NG Concept – experți financiari, dezvoltatori de terenuri, specialiști în logistică și constructori – Batilogistic oferă soluții globale de construcții operatorilor de logistică din Europa și Asia. Garantează accesul la resurse de capital și terenuri. Dezvoltă concepte inovatoare pentru clădiri și oferă soluții de construcție diferențiate.

  Ca vizionar, Batilogistics concepe, de asemenea, prin design, noi domenii de dezvoltare pentru operațiuni logistice. Și asigură gestionarea eficientă a activelor sale imobiliare. Operând în Franța și în străinătate, Batilogistic și-a dovedit excelența operațională de peste 20 de ani.

 • NG Concept

  NG CONCEPT este un designer-constructor care folosește cunoștințele, abilitățile și pasiunea echipelor sale pentru a crea soluții inovatoare la cheie în domeniul imobiliar logistic.

  Susținem clienții noștri din momentul în care își exprimă nevoile până când sunt transpuși în realitate operațională.

  Pentru a ne pregăti pentru viitor, oferim angajaților noștri asistență personalizată pe parcursul carierei lor profesionale. Dar viitorul pentru noi constă și în a investi în inovație și tehnologie digitală pentru a anticipa schimbările din afacerea noastră.

  Pierre Orsatti – CEO

 • Fundația FM

  Toți împreună pentru o societate mai bună.

  Fundația FM a fost creată în 2017, când Grupul FM și-a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare, pentru a-și spori activitățile de responsabilitate socială pentru a participa la dinamica teritoriilor în care își desfășoară activitatea, în conformitate cu principiile dezvoltării durabile și valorile corporative ale încrederii, performanței și deschiderii.

  Misiunea Fundației FM este de a sprijini integrarea persoanelor aflate în dificultate și de a ajuta copiii vulnerabili din punct de vedere social sau defavorizați.

  Însoțește și construiește proiecte de inovare socială ai căror beneficiari locuiesc în vecinătatea locațiilor existente sau viitoare ale Grupului FM, astfel încât aceste acțiuni să aibă un impact social local real.

  Proiectele susținute de Fundația FM sunt implementate de angajații companiei, încurajând abilitățile care le permit să dea un alt sens muncii lor în companie.

  Află mai multe

Vrei să afli mai multe despre FM Logistic?

 • Prezentare generală

  La FM Logistic, suntem 27.500 de oameni care cred cu tărie că lanțurile de aprovizionare au puterea de a avea un impact pozitiv pentru oameni și pentru planetă. Ne implementăm viziunea în 14 țări din Europa, Asia și America Latină

  Descoperă
 • Sustenabilitate

  Lumea este la o răscruce. Trebuie să acționăm acum. De aceea ne străduim în fiecare zi să îmbunătățim colectiv lanțul de aprovizionare pentru un consum mai ecologic și mai responsabil.

  Descoperă

Cum te putem ajuta?

Ce cauți?