Sustenabilitate

Contribuim la dezvoltarea unei rețele logistice durabile prin cooperarea cu parteneri publici și privați. Suntem convinși de beneficiile logisticii durabile. Credem că, împreună, putem face diferența

Viziunea noastră despre logistica sustenabilă

Acționăm colectiv pentru un impact pozitive

Ca parte a unui ecosistem global, cooperarea este cheia succesului în construirea logisticii sustenabile și a gestionării lanțului de aprovizionare. Acesta este motivul pentru care facem echipă cu diverse organizații și părți interesate. Angajamentele noastre se bazează pe două standarde fundamentale: Pactul Global al Națiunilor Unite și Obiectivele de dezvoltare durabilă.

Dacă ești client, te ajutăm să construiești traiectorii comune sustenabile. Dacă ești un interesat, alătură-te companiei noastre și devi agent de schimbare contribuind la sustenabilitatea logisticii și a transporturilor. Dacă ești partener, credem în crearea comună de soluții durabile. Să creăm împreună un lanț de aprovizionare sustenabil!

Impact report

Ne-am angajat să oferim părților interesate date exacte și fiabile cu privire la impactul activităților noastre asupra societății și a mediului.

În 2018, FM Logistic a început un program ambițios de sustenabilitate bazat pe trei piloni: îngrijirea angajaților noștri, schimbarea amprentei de mediu a operațiunilor noastre și co-proiectarea unui lanț de aprovizionare durabil. Acest program este rezultatul muncii colective, interne și externe. Este implementat în toate țările în care își desfășoară activitatea grupul nostru. Din 2019, FM Logistic raportează principalele impacturi ale activității companiei asupra economiei (angajare directă, indirectă), societății (sănătate, educație, incluziune …) și a mediului (resurse, emisii de gaze cu efect de seră și poluarea aerului … ). Aceste informații sunt publicate într-un raport interactiv care evidențiază soluțiile pe care le implementăm.

Vezi Raportul nostru

Performanță sustenabilă

 • Obiective

  Reducerea accidentelor este una dintre prioritățile noastre principale. Rata noastră actuală este de 13,6.

  Realizări

  Ca o companie orientată spre oameni, suntem mândri de forța noastră de muncă excepțională. De aceea, ne angajăm la o rată de satisfacție a angajaților de 80%.

 • Ne-am angajat să atingem:

  • -12% din energia consumată (valoarea inițială 2018). Am atins -17% până în 2020.
  • -20% reducere a amprentei de carbon în depozite (valoarea inițială 2018). 70% din obiectivul nostru pentru 2020 a fost atins.
  • -70% din normele Euro 5 și fluxurile peste (valoarea inițială 2018). Am atins 80% din obiectivul nostru în 2020.
  • -30% reducerea amprentei de carbon în transport.
 • Ne propunem să avem 100% dintre clienții noștri echipați cu un tablou de bord pentru dezvoltare sustenabilă. Acest obiectiv a fost atins în 2019 *.Ne propunem să avem 20% din cifra de afaceri generată de oferte sustenabile. Acesta este un obiectiv activ..

  Mai mult, ONU a definit 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD) care reprezintă principalele provocări pentru societate și mediu care trebuie îndeplinite până în 2030. FM Logistic a identificat ODD prioritare pentru sectorul și activitățile sale. Politica noastră de dezvoltare sustenabilă trebuie să ofere răspunsuri la următoarele provocări:

  • No. 3 Sănătate și bunăstare
  • No. 8 Muncă decentă și creștere economică,
  • No. 11 Orașe și comunități durabile
  • No. 12 Consum și producție responsabile
  • No. 13 Acțiune în domeniul schimbărilor climatice.

Ecosistemul nostru logistic durabil

 • ALICE

  Alice este o asociație europeană formată din aproximativ 200 de membri (industrii, cercetători și instituții) al căror obiectiv este de a încuraja inovația către emisii zero în logistică. FM Logistic este membru al consiliului de administrație și conduce grupul de lucru pentru logistica urbană. https://www.etp-logistics.eu/.

  Află mai multe
 • Pactul Global

  FM Logistic este semnatar al Pactului Global al ONU din 2018 și susține cele 10 principii ale acestuia. În fiecare an, publicăm Comunicarea noastră privind progresul, disponibilă pe site-ul Global Compact.

  Află mai multe
 • GLEC

  Global Logistics Emissions Council (GLEC) a fost înființat în 2014. GLEC a devenit un parteneriat voluntar format din peste 150 de companii, asociații industriale, programe, experți și alte organizații. Misiunea GLEC, ca parteneriat condus de industrie, este de a stimula reducerile de emisii și de a îmbunătăți eficiența lanțurilor de aprovizionare logistice globale. FM Logistic este partener GLEC din 2019. https://www.smartfreightcentre.org/en/how-to-implement-items/what-is-glec-framework/58/

  Află mai multe
 • C3D

  C3D este o asociație formată din peste 180 de manageri de sustenabilitate și CSR din companii și organizații de toate dimensiunile. FM Logistic este membru al C3D din 2017 și coordonează grupul de lucru pentru organizarea și transportul logistic durabil. https://www.cddd.fr/<br />

  Află mai multe
 • ECTA

  European Clean Truck Association este o rețea pentru transport durabil de marfă în Europa înființată în 2020. Reunește peste 20 de companii și organizații din Europa, care doresc transport rutier cu emisii zero. Membrii au o experiență extinsă, inclusiv logistică urbană, transport de marfă pe distanțe lungi, bunuri de larg consum, producție și gestionarea lanțului de aprovizionare. https://clean-trucking.eu/<br />

  Află mai multe
 • Inițiative EcoTransitWorld

  EWI își propune să dezvolte și să armonizeze continuu metodologia de calcul a emisiilor pentru sectorul global de transport. Instrumentul ETW urmează să fie stabilit ca instrument de calcul recunoscut la nivel global. FM Logistic face parte din această inițiativă încă din 2019.

  Află mai multe

Certificări

Găsiți aici angajamentele noastre în materie de sănătate și siguranță; precum și mediul aplicabil în toate țările.

Vrei să afli mai multe despre FM Logistic?

 • Prezentare generală

  La FM Logistic, suntem 27.500 de oameni care cred cu tărie că lanțurile de aprovizionare au puterea de a avea un impact pozitiv pentru oameni și pentru planetă. Ne implementăm viziunea în 14 țări din Europa, Asia și America Latină

  Descoperă
 • Conducere

  Conducerea FM Logistic îndeplinește standardele internaționale: comitet executiv independent și consiliu de administrație

  Descoperă

Cum te putem ajuta?

Ce cauți?