Fundația FM
Fundația FM

Beneficiarii Concordia, în vizită la Dragomirești

Tinerii beneficiari ai proiectului „Logistica unei vieți independente pentru tineri defavorizațiˮ, derulat în parteneriat cu ONG Concordia au vizitat platforma Dragomirești.

Pe May 16, 2024

Programul vizitei a inclus mai multe puncte cheie, astfel încât tinerii beneficiari ai proiectului, care vor absolvi cursurile Școlii de Meserii la finalul lunii mai, să obțină informații cuprinzătoare despre specificul logisticii.

Prima etapă a vizitei a fost turul de depozit, la finalul căruia tinerii au înțeles care sunt principalele procese care au loc în depozit, înainte ca marfa să fie încărcată și transportată la destinație.

Desigur, accesul în depozit a fost permis cu echipament de siguranță și numai după ce tinerilor le-a fost făcut un scurt instructaj cu privire la siguranța și securitatea lor în incinta depozitului FM.

Transportul este unul dintre serviciile de mare importanță pe care FM Logistic le oferă clienților, iar importanța acestuia, în circulația bunurilor nu poate fi contestată.

În cadrul atelierului dedicat transportului, tinerii au aflat secretele acestui domeniu, dar și cum trebuie să se protejeze ca șoferi, dar și ca pietoni, dacă întâlnesc remorci care transportă marfă.

Dincolo de specificul logisticii, cu care ne-am dorit să îi familiarizăm pe tinerii beneficiari ai proiectului, am considerat că este important pentru formarea lor pentru o viață cât mai independentă, să știe care sunt secretele unui interviu de succes.

Micile secrete le-au fost împărtășite tinerilor de unul dintre recrutorii din FM Logistic, care a pus accent pe importanța pregătirii interviului, ținuta candidatului, regulile de igienă care trebuie respectate. În plus, tinerii au aflat care sunt comportamentele nedorite de viitorul angajator, dar și care sunt întrebările care le pot pune probleme în obținerea unui job, mai ales când sunt la început de drum.

Detaliile legale ale pieței muncii au fost lăsate pentru finalul întâlnirii. Tinerii au aflat care sunt părțile constitutive ale unui contract de muncă și la ce trebuie să fie atenți astfel încât să nu cadă în capcana muncii la negru.

Vizita tinerilor s-a încheiat cu masa de prânz, servită, alături de echipa FM, în sala de mese.

La acțiunea din Dragomirești au participat 18 tineri – 15 dintre ei – cursanți ai Școlii de Meserii Concordia, iar ceilalți 3 – elevi de liceu care efectuează stagii de practică de specialitate în cadrul Concordia.

Acțiunea face parte din calendarul celui de-al doilea an de implementare a proiectului „Logistica unei vieți independente pentru tineri dezavantajațiˮ, derulat de FM Logistic, prin Fundația FM, și Organizația Umanitară Concordia.

A fost acest conținut interesant, util ?

Cum te putem ajuta?

Ce cauți?