Știri
Știri

Bunele practici farmaceutice au fost recertificate în Dragomirești

Bunele practici în domeniul farma au fost recertificate de autorități, iar depozitul din Dragomirești continuă să ofere servicii logistice furnizorilor de medicamente.

Pe Ianuarie 27, 2023

Bunele practici farmaceutice au fost recunoscute de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale care a recertificat depozitul din Dragomirești. Nicio deficiență nu a fost constatată în cadrul recentei inspecții.

Autoritățile au verificat documentele administrative, depozitul și zonele anexe, cât și echipamentele de manipulare. În plus, a fost verificat și modul de implementare a sistemului de management al calității.

Certificatul de bună practică de distribuție angro permite continuarea serviciilor logistice specifice

Acestea includ recepția, depozitarea, manipularea și pregătirea medicamentelor pentru expediție. Depozitul din Dragomirești operează cu medicamente de uz uman pentru punerea în piața din România și Uniunea Europeană, dar și pentru export. Totodată, depozitul operează cu produse stupefiante și psihotrope, medicamente imunologice – produse distribuite în lanțul rece, mostre medicale gratuite și medicamente pentru nevoi speciale.

Depozitul din Dragomirești deservește 6 mari furnizori din piața farma din România.

Din 2018, FM Logistic România a implementat mai multe schimbări

În 2018 a avut loc precedenta inspecție a ANMDMR, iar de atunci, FM Logistic a implementat mai multe schimbări. Prima dintre ele este actualizarea sistemul de management al calității. Această schimbarea a fost realizată prin revizuirea procedurilor specifice managementului calității și a procedurilor de lucru specifice a organigramei. Apoi, a fost schimbat sistemul informatic de gestiune și au fost realizate schimbări în structura de personal cheie. În plus, s-a realizat calificarea sistemului de monitorizare a parametrilor de mediu. O altă măsură a fost creșterea numărului de angajați, atât farmaciști, cât și personal auxiliar. La fel de importantă este și creșterea portofoliului de clienți.

„Această realizare este o dovadă a muncii asidue și a implicării și dedicării echipei noastre în pregătirea pentru această inspecție. Echipa noastră a lucrat neobosit pentru a se asigura că toate procesele și procedurile noastre respectă cele mai stricte reglementări și orientări. Angajamentul lor de a menține cel mai înalt nivel al standardelor de calitate a fost cu adevărat remarcabil. Suntem mândri să ne asigurăm că produsele pe care le producem și le distribuim respectă cele mai stricte reglementări și orientări în domeniu. Dorim să mulțumim, atât clienților, cât și autorităților, pentru sprijinul și încrederea pe care o acordă în continuare companiei noastre. Încrederea în capacitatea noastră de a livra produse de înaltă calitate este foarte apreciată și ne obligă să performăm la cel mai înalt nivel“, a spus Lucian Nicolcea, Site Manager FM Logistic Dragomirești.

Logistica farmaceutică este reglementată strict prin documente emise de Organizația Mondială a Sănătății și verificată periodic de autoritățile din România. Se urmărește respectarea normelor de igienă, securitate, dar și a celor care țin de depozitarea în condiții specifice a medicamentelor. Aceste condiții se referă, în special, la temperatură, umiditate și luminozitate.

Documentul de recertificare de bune practici de distribuție angro de medicamente este valabil timp de patru ani.

A fost acest conținut interesant, util ?

Cum te putem ajuta?

Ce cauți?