Știri
Știri

DIAGEO deschide un nou depozit în România. Acesta va deservi 12 piețe din regiune

Diageo deschide un depozit nou în România. Antrepozitul fiscal va fi găzduit de FM Logistic, care are un depozit de 50 000 mp în Dudeștii Noi.

Pe Septembrie 15, 2021

Diageo, lider mondial în domeniul băuturilor alcoolice, a deschis un nou depozit în centrul logistic FM Logistic, din Dudeștii Noi, lângă Timișoara.

Depozitul operat de Diageo și FM Logistic va deservi 12 piețe: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Moldova, Republica Cehă, România și Slovacia, devenind, astfel,  unul dintre cele mai mari depozite Diageo din Uniunea Europeană și cel mai mare din Europa de Est.

„Noua unitate va deveni un centru cheie de distribuție a băuturilor alcoolice în regiune. După deschiderea depozitului din Timișoara, DIAGEO va scurta considerabil timpul de livrare pentru comenzile sale. În medie ponderată, DIAGEO va reduce timpul de livrare pentru toate cele 12 țări de la 28 la 2 zile, deci cu 93%”, a declarat Michael Holm, director general Diageo Eastern Europe.

Este important de menționat că depozitul este rezultatul unei cooperări fructuoase cu FM Logistic, care operează un centru logistic multiclient de 50.000 mp în Timișoara. Spațiul de depozitare al FM Logistic va fi extins, iar volumul anual al antrepozitului fiscal va depăși 30.000 de paleți.

„FM Logistic este mândru să sprijine dezvoltarea Diageo în Europa de Est, profitând de noul nostru antrepozit fiscal pentru băuturi alcoolice în România”, a declarat Alexander Pavlov, country manager al FM Logistic pentru România.

Aproximativ 12,6 milioane de litri (și peste 20 de milioane de sticle) vor fi trimise către și dinspre noul depozit pe an. Instalația este echipată cu sistemul Global Diageo Track&Trace (denumit GTTS), care permite Diageo să urmărească fiecare sticlă de la producție până la distribuitorii din fiecare țară, care pot, de asemenea, să urmărească sticlele până la clienți.

Diageo este proprietarul unor mărci precum Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys, Guinness și lider global în domeniul băuturilor alcoolice.

A fost acest conținut interesant, util ?

Cum te putem ajuta?

Ce cauți?