Știri
Știri

Flota electrică se extinde cu trei furgonete. Timișoara intră pe harta livrărilor urbane

Trei noi furgonete electrice au intrat în flota din România. Două dintre acestea deservesc platforma Dragomirești, iar una a ajuns la Timișoara.

Pe Aprilie 10, 2024

Cu această achiziție, flota de autoutilitare electrice operate de FM România a ajuns la patru vehicule. Cele trei autoutilitare deservesc clienți din industria cosmetică.

Produse de Ford, furgonetele sunt complet lipsite de emisii de carbon, fiecare dintre acestea economisind anual trei tone de dioxid de carbon. În acest fel, amprenta de carbon a activităților de transport realizate de FM România se reduce considerabil.

Cu o sarcină utilă de 697 kg și o autonomie de 230 km, aceste vehicule ecologice răspund, de asemenea, nevoilor livrărilor urbane deoarece pot transporta până la 200 de colete pentru aproximativ 50 de descărcări. Totodată, fiecare furgonetă are nevoie de opt ore pentru a se încărca 100% și de puțin peste o jumătate de oră pentru ca bateria să ajungă de la 15% la 80%. Motorul are o putere de 135 kW, cu un consum de 22,6 kW/100 km.

Prin creșterea flotei noastre de furgonete electrice, ne propunem să ne reducem semnificativ amprenta de carbon, să contribuim la un aer mai curat în comunitățile noastre și să creăm baza pentru un viitor mai verde. De asemenea, investiția în vehicule electrice ne îmbunătățește eficiența operațională și demonstrează angajamentul nostru de a îmbrățișa inovația pentru servicii de livrare mai durabile.

Lavinia Ștefan, director transport FM Logistic România

Extinderea flotei de vehicule electrice a FM Logistic România face parte din planul strategic Powering 2030 al Grupului, care se bazează pe cinci piloni: servicii logistice omnicanal și urbane, automatizare și robotizare, dezvoltare durabilă, transport 4.0 și experiența clienților. Scopul este de a pune consumul responsabil la dispoziția tuturor.

Pentru a atinge acest obiectiv, pe lângă achiziționarea de furgonete electrice, FM Logistic România a implementat soluția Urbantz la nivel național. Urbantz face livrările urbane mai eficiente, transparente și durabile pentru clienții FM Logistic România.

Prima furgonetă electrică a ajuns la FM România în platforma Dragomirești în 2022 și deservește unul dintre clienții din industria cosmeticelor.

A fost acest conținut interesant, util ?

Cum te putem ajuta?

Ce cauți?