Comunicate de presă
Comunicate de presă

FM Logistic anunță decesul lui Claude Faure, cofondatorul și președintele de onoare al Grupului

Claude Faure a plecat dintre noi în 20 mai 2024, la Phalsbourg, la vârsta de 85 de ani.

Pe May 22, 2024

Domnul Claude Faure a fost o figură emblematică în domeniul transporturilor și al logisticii. Și-a dedicat viața dezvoltării și conducerii unei companii care a devenit în prezent unul dintre liderii mondiali în acest domeniu.

Născut în 1938 în Ardèche, Claude Faure și-a început cariera alături de fratele său, Edmond, creând o companie de debarasare și transport de lemn.

În 1967, Claude Faure a cofondat compania de transport FM Logistic, rezultatul unei fuziuni între două familii de antreprenori: familia Faure și familia Machet, proprietarii unei companii de transport din Vosgi. În 1967, Claude Faure, Edmond Faure și Jean-Marie Machet și-au grupat activitățile la Saint-Quirin, în Moselle. Astfel a luat naștere compania Faure & Machet, care avea 12 angajați și 7 vehicule. Atunci a început o aventură extraordinară, în jurul unui atașament comun de mândrie față de munca realizată, care va continua să strălucească de-a lungul anilor. După câteva decenii de creștere exponențială, în 2002, cei trei fondatori au încredințat frâiele FM Logistic unei a doua generații de manageri, printre care Jean-Christophe Machet, actualul director general.

Cu o viziune ambițioasă de a oferi soluții care combină inovația și excelența operațională pentru a răspunde nevoilor crescânde ale întreprinderilor la nivel global, Claude Faure a poziționat FM Logistic ca un jucător de referință în acest sector. Compania, care are astăzi 27 500 de angajați la nivel mondial, se remarcă prin angajamentul față de echipele sale, clienții și partenerii săi, pentru a contribui la un lanț de aprovizionare din ce în ce mai durabil.

Dincolo de realizările sale profesionale, Claude Faure s-a remarcat prin generozitate, viziune umanistă și angajament față de angajați și parteneri. A fost respectat și admirat atât pentru expertiza sa ca antreprenor familial, cât și pentru calitățile sale umane remarcabile. În acest sens, el a declarat: „Trebuie făcut totul pentru ca angajații să se dezvolte în cadrul companiei, aproape de familiile lor și de orașele lor de provincie”.

În aceste momente dificile, echipele FM Logistic din întreaga lume sunt alături de familia și oamenii dragi lui Claude Faure.

„În numele tuturor angajaților FM Logistic, aș dori să salut viziunea și spiritul lui Claude Faure, care a inspirat atât de mult sectorul transporturilor și al logisticii și a ghidat FM Logistic cu o conducere de neclintit. A fost un antreprenor de familie extraordinar și un mare om, căruia îi vom simți lipsa cu toții. Claude lasă în urmă o moștenire de durată și nenumărate succese pentru cei care au lucrat alături de el. El este un exemplu de determinare pe care vom continua să îl menținem în viață, atât în teren, cât și la sediul central”, declară Jean-Christophe Machet, CEO al FM Logistic.

Pe 24 mai, la Phalsbourg, Franța, va avea loc o festivitate pentru a comemora moștenirea lui Claude Faure alături de compania și echipele sale, pe care le considera a doua sa familie. Cu rădăcinile sale locale, Claude Faure a apărat întotdeauna valorile solidarității și ale excelenței și a avut un atașament sincer față de țara sa adoptivă, la Moselle.

Mesaje de condoleanțe pot fi trimise la adresa: homage@fmlogistic.com.

A fost acest conținut interesant, util ?

Cum te putem ajuta?

Ce cauți?