Fundația FM
Fundația FM

Raportul FM Foundation pentru anul 2022/23 a fost publicat

Fundația FM a publicat raportul pentru anul 2022/23. În România, proiectul derulat alături de organizația umanitară Concordia s-a finalizat cu rezultate îmbucurătoare.

Pe Iulie 26, 2023

FM Foundation lucrează atât pentru copiii dezavantajați din punct de vedere social, cât și pentru integrarea persoanelor care provin din medii defavorizate.

FM Foundation prezintă raportul pentru anul 2022/23

Acest document vă permite să descoperiți diferitele proiecte realizate în parteneriat cu asociații situate în cele 10 țări în care operează grupul FM Logistic. O acoperire internațională cu impact social local. Pe lângă diferitele sale proiecte, FM Foundation se angajează să ajute populația ucraineană și participă în fiecare an la Giving Tuesday. Puteți găsi toate aceste informații în raportul anual.

Din ce în ce mai mulți angajați implicați

De la crearea sa, numărul angajaților implicați în proiectele fundației s-a triplat.

În România, proiectul „Logistica unei vieți independente pentru tinerii defavorizați” a ajuns la final

FM România, cu sprijinul FM Foundation, și organizația Umanitară Concordia, prin Școala de Meserii de la Ploiești, au făcut echipă în cadrul proiectului care a oferit oportunitatea de a se forma într-o profesie, dar și de a-și dezvolta abilitățile pentru o viață independentă îentru 40 de tineri defavorizați. Tinerii au participat la cursuri de formare în meseriile de bucătar, brutar, ospătar și horticultor. În paralel cu acestea, au fost fost organizate ateliere pentru formarea și dezvoltarea unor abilități de viață independentă: limba engleză, dezvoltarea personală, educație financiară.

Sprijin financiar

În perioada mai-iulie 2022, FM s-a implicat în îmbunătățirea logisticii proiectului. Banii au fost alocați lucrărilor și materialelor pentru spațiile de instruire, pentru achiziționarea de haine și încălțăminte pentru tinerii beneficiari.

Proiectul a luat startul în luna septembrie și, deși oficial s-a încheiat la finalul lunii decembrie, colaborarea dintre FM și Concordia a continuat până la finalizarea cursurilor de formare profesională.

Implicare în dezvoltarea unor abilități pentru o viață independentă

În luna decembrie FM A donat 21 de tablete Școlii de meserii. Totodată, am susținut un atelier de securitate cibernetică pentru beneficiarii proiectului. Tinerii au aflat care sunt cele mai importante pericole din mediul online și cum își pot menține securitatea atât în social-media, cât și pentru datele bancare.

Rezultatele proiectului

În ultimele luni de proiect, tinerii au participat la simulări de interviuri de angajare, au realizat portofoliile și au susținut evaluările. La finalul lunii mai, beneficiarii proiectului au participat la ceremonia de absolvire, în cadrul căreia au primit diplomele și portofoliile.

Dintre cei 40 înscriși inițial în proiect, 27 au reușit să absolve școala, 10 angajându-se imediat după terminarea cursurilor. Ceilalți 17 au rămas alături de Concordia care îi sprijină în procesul de angajare.

Vizita la platforma Dragomirești

Mai mulți tineri au vizitat platforma din Dragomirești. În cadrul vizitei, tinerii au descoperit procesul de recrutare din companiei, dar și care sunt activitățile desfășurate într-un depozit de logistică și s-au familiarizat cu unul dintre cele mai noi proiecte din zona de transport.

Raportul final al proiectului „Logistica unei vieți independente pentru tinerii defavorizați” este aici.

A fost acest conținut interesant, util ?

Cum te putem ajuta?

Ce cauți?