Fm logistic

La logique des transports urbain

Istorie

50 de ani de reusite

FM Logistic este o afacere de familie înfiinţată în 1967 în Franţa, iar după 50 de ani de istorie a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători din logistica internaţională.

      

FM Logistic : o poveste de success după mai bine de 50 de ani.

     Cele mai importante date de reţinut din istoria grupului este anul 1967, anul înfiinţării Companiei de transport “Faure  et Machet”.

Iniţial, compania oferea doar servicii de transport, dar urmează 30 de ani în care grupul se dezvoltă continuu.

     În 1982 Fm Logistic îşi extinde obiectivul de activitate şi preia întreaga logistică a grupului Mars care dorea să îşi dezvolte reţeaua de retail în Europa. Astfel furnizorul logistic începe să deruleze  activităţi pe linia transportului, depozitării, co-packing/ co-manufacturing, iar graniţele sale încep să se extindă în afara Franţei, spre centrul şi estul Europei;

     În anul 1998 compania devine FM Logistic după care începe o perioadă de boom logistic în care grupul FM ajunge peste hotarele continentului şi începe să achiziţioneze alte companii de logistică ocupând astfel o nişă de piaţă foarte mare.

     FM Logistic este o interprindere dinamică ce a ştiut să se dezvolte în Franţa, dar şi peste hotare, fiind cel mai adesea precursor, dar ştiind de asemenea să acompanieze partenerii strategici şi să le propună soluţii logistice profesionale şi adaptate pieţei locale.

     Încă din 1994, când şi-a început activitatea în Rusia, FM Logistic şi-a continuat extinderea în Europa Centrală, Asia  şi America de Sud. Pentru a-şi onora parteneriatele comerciale cu nume sonore de pe piaţa de retail, FM Logistic a construit timp de 15 ani o adevărată reţea internaţională, iar acum 70% din angajaţii săi sunt în afara Franţei.

     În România FM Logistc şi-a început activitatea în noiembrie 2003, prima implantare având loc la Timişoara şi numărând 3 colaboratori.

     FM Logistic este localizată în Timiş, Dâmboviţa şi Ilfov, dar deţine în egală măsură şi o reţea de transport via 5 hub-uri care îi permit să realizeze o distribuţie eficace pe piaţa românească.

În 2008 FM Logistic România îşi deschide porţile primei platforme proprii din România, la Dudeştii Noi şi în acelaşi an se extinde şi în Bucureşti cu un Depozit închiriat, de 6000 mp, pentru primul client din sectorul de cosmetice, L'oreal. În anul 2009 pe lângă gama de servicii oferite în sectoarele de retail, cosmetice, HPC& bunuri de larg consum , FM România se extinde şi în sectorul sănătăţii, în acest an FM Logistic semnează un contract de lungă durată cu primul client din sectorul sănătăţii, şi anume Sanofi, care ne-a rămas alături până în ziua de astăzi.

În anul 2011 ne vedem inaugurând cea de-a doua platformă proprie de pe teritoriul României, la Petreşti - Dâmboviţa şi în acelaşi an fructuos începem colaborarea în sectorul sănătăţii cu cel de-al doilea client din acest domeniu, Roche Diagnostics.  În următorul an inaugurăm o nouă celulă de 10 000 mp la Dudeştii Noi, după care în 2015 încheiem şi construcţia unei noi celule şi în site-ul de la Petreşti.

 

Mărturie

 • Fondatorii FM Logistic : Edmond FAURE, Claude FAURE & Jean- Marie Machet

  1967- 2014, 47 de ani pentru a construi clădirea FM Logistic de astăzi. Viaţa de afaceri este o provocare în fiecare zi, în special atunci când se confruntă cu o creştere puternică şi continuă aşa cum a fost pentru compania noastră.

  Succesul nostru nu este o coincidenţă, acesta este cauzat de o moştenire puternică a valorilor familiale, cuplate cu un spirit antreprenorial, cu exemplul şi dorinţa tuturor de a perpetua istoria noastră. A două generaţie de conducere a FM Logistic a preluat o afacere care îşi are fundamentele bazate pe succes, pe care vor trebui să o ducă mai departe.

  Astăzi echipele manageriale combină aceste valori cu propria lor experienţă şi propriile competenţe. Prin urmare, 2014 a fost un an plin de succese: cea mai mare creştere în cadrul Companiilor Mari, premiul al 2-lea pentru "Împăraţii lanţurilor de aprovizionare", trofeul de aur al Liderilor în Finanţe, trofeul de aur pentru Departamentul Juridic.

  Astfel, este o mândrie comună să vezi că puterea unei echipe noi, va continua povestea noastră pe noi continente.

  In numele fondatorilor, Claude Faure - Preşedinte de onoare.