Fundația FM
Fundația FM

4 noi proiecte susținute de Fundația FM

Pe 22 martie, Consiliul de administrație al Fundației Corporative FM Group a aprobat 3 noi proiecte și un parteneriat reînnoit. REÎNNOIREA PARTENERIATULUI CU SATUL SOS…

Pe Septembrie 4, 2021

Pe 22 martie, Consiliul de administrație al Fundației Corporative FM Group a aprobat 3 noi proiecte și un parteneriat reînnoit.

REÎNNOIREA PARTENERIATULUI CU SATUL SOS PENTRU COPII DIN UCRAINA

Parteneriatul dintre SOS Satele Copiilor din Ucraina, FM Logistic și Fundația FM a început în 2019. Acesta implică acordarea de sprijin psihologic copiilor vulnerabili cu risc de orfelinat social, precum și părinților sau tutorilor acestora.
94 de copii și 28 de părinți / tutori au beneficiat deja de sprijin psihosocial profesional în primul an al parteneriatului, sub formă de consultații individuale de psihoterapie, cursuri individuale de dezvoltare și urmărire personalizată.
FM Logistic a participat, de asemenea, la parteneriat sub formă de donații în natură, sponsorizarea transportului sau sponsorizarea abilităților (cadouri de Crăciun, sprijin logistic pentru livrarea ajutorului umanitar, înlocuirea cazanelor din satul pentru copii SOS Brovary, repararea caselor și curățenia de toamnă a satului, …).
Pentru acest nou an de parteneriat, 50 de copii și 65 de adulți din programele de recuperare și îngrijire a familiei sunt afectați de schemă.

Implicarea angajaților Grupului FM:
La fel ca în anul precedent, angajații FM se vor putea implica sub formă de sponsorizare logistică pentru a oferi ajutor umanitar sau sponsorizarea competențelor pentru îmbunătățirea condițiilor de viață în satul pentru copii SOS Brovary.
Anul acesta, există și posibilitatea de a da cursuri (online în funcție de situație), de a ajuta cu temele și de a facilita activitățile de îndrumare profesională pentru tineri (seminar de prezentare, excursie, întâlniri profesionale, mentorat, simulare a interviurilor de angajare).

Impactul proiectului:
Sprijinul psihologic oferit de acest program are ca scop îmbunătățirea stării psihosociale a copiilor și a părinților sau tutorilor, prin stabilizarea unei stări psiho-emoționale pozitive, prin îmbunătățirea stimei de sine și a autocontrolului, eliminând totodată tulburările psihosomatice, permițând astfel reconectarea cu socialul legături.

INSTITUIREA UNEI ȘCOLI DE LOGISTICĂ CU FUNDAȚIA PESCAR ÎN BRASIL

Fundația Pescar a fost oficializată în 1995, dar activitatea socială pe care o desfășoară există din 1976. Misiunea sa este de a promova oportunități de dezvoltare personală, cetățenie și inițiere profesională pentru tinerii cu risc social, prin parteneriate cu companii și organizații.
Școala de logistică este un program de formare de 12 luni (aprilie 2021 – aprilie 2022), susținut de FM Logistic și FM Foundation, în beneficiul a 15 tineri din orașul Canoas din sudul Braziliei, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, cu risc social, cu un venit pe cap de locuitor al familiei pe lună de maximum R $ 550,00 (aproximativ 100 EUR).
Programul va consta în 60% cursuri de dezvoltare personală și cetățenie și 40% formare profesională și experiență practică, pentru un total de 800 de ore de cursuri.

Implicarea angajaților FM Logistic:

Toate cursurile oferite ca parte a programului vor avea loc pe site-ul FM Logistic din Canoas.
Voluntarii FM vor putea preda, în funcție de abilitățile și cunoștințele lor.
Programul va include, de asemenea, întâlniri cu familii, întâlniri cu tineri din diferite unități, vizite tehnice, participare la evenimente și sărbători.

Impactul proiectului:

Acest program de formare va ajuta la menținerea educației beneficiarilor, la pregătirea acestora pentru piața muncii și la promovarea consolidării legăturilor familiale și comunitare.

DOTAREA UNUI CENTRU DE REABILITARE PENTRU TINERI, CU SEMYA ÎN RUSIA

Semya este o instituție de servicii sociale înființată în 2010 și situată în regiunea Moscovei, districtul Domodedovo. Misiunea sa este de a ajuta persoanele fără adăpost și copiii aflați în situații de pericol social,
Datorită situației globale COVID-19, instituția trebuie să reconstruiască o parte din spațiu în camere de izolare medicală pentru primirea noilor veniți, pentru a exclude copiii bolnavi necontrolați de la contactul cu copii sănătoși.
Deoarece proiectul de reconstrucție poate fi realizat numai în anotimpurile calde ale anului, este planificat să se desfășoare în perioada aprilie-octombrie 2021.
25 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani, plasați în centru de autoritățile sociale din diferite motive (părinți dependenți de alcool sau droguri, situație financiară deficitară a familiei, relații pierdute părinte-copil) vor fi protejați prin acest proiect susținut de grupul FM și de fundația sa .

Implicarea angajaților grupului FM:

Aproximativ 15 angajați FM vor participa la proiect după cum urmează:

  • organizarea și planificarea proiectului
  • validarea proiectului cu conducerea centrului (reconstrucție, planuri, materiale, mobilier)
  • cercetarea și validarea contractorilor
  • organizarea transportului pentru livrarea materialelor
  • încărcarea și descărcarea materialelor
  • vopsea de perete
  • ansamblu mobilier
  • demontarea materialelor vechi

5 angajați ai NG Concept, o companie din cadrul Grupului FM care proiectează și fabrică platforme logistice, își vor contribui expertiza și vor îndruma procesul de desfășurare a lucrărilor.

Impactul proiectului:

Munca planificată va reduce rata copiilor bolnavi prin excluderea contactului dintre copii bolnavi și sănătoși.

SPRIJIN ÎN EDUCAȚIE ȘCOLARĂ CU ONYVA ÎN INDIA

TARA este numele proiectelor conduse de ONG-ul indian ONYVA și de asociația CHAYA France, creată în 2009.
TARA întâmpină, în patru case din New Delhi, copii care locuiesc cu sau fără părinții lor în situații de pericol. Acești copii sunt plasați la TARA din ordinul judecătorului indian pentru copii. Cei mai mulți dintre aceștia sunt în mare pericol în mediul lor de origine: au fost atacați, mutilați, abandonați, traficați sau supraviețuitori în condiții care le-au amenințat viața.
Prin finanțarea burselor și prin implementarea unui program de donare a competențelor din aprilie 2021 până în februarie 2022, FM Logistic și FM Foundation vor oferi sprijin pentru 20 de băieți, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, care locuiesc într-una din casele TARA.

Implicarea angajaților FM Logistic:

Angajații FM se vor angaja în proiect donând abilități, mentorat, interviuri și explorând oportunități de angajare pentru tinerii mai în vârstă. De asemenea, vor putea vizita copiii și își vor petrece timpul cu ei sărbătorind diverse festivaluri, ziua copiilor sau organizând concursuri pentru copii.

Impactul proiectului:

Acest parteneriat va sprijini educația copiilor defavorizați și le va îmbunătăți rezultatele educaționale, precum și îmbunătăți sănătatea, abilitățile sociale și sentimentul de securitate.

Aceste 4 proiecte ilustrează angajamentul angajaților Grupului FM de a acționa împreună cu Fundația FM, împreună pentru o societate mai incluzivă.

A fost acest conținut interesant, util ?

Cum te putem ajuta?

Ce cauți?