Fundația FM
Fundația FM

Sprijin pentru integrarea socială și profesională: vocația Fundației FM

Din 2018, Fundația FM, fundația corporativă a FM Logistic, se angajează alături de fundația AVSI din Italia, pentru integrarea tinerilor refugiați prin formare care…

Pe Septembrie 4, 2021

Din 2018, Fundația FM, fundația corporativă a FM Logistic, se angajează alături de fundația AVSI din Italia, pentru integrarea tinerilor refugiați prin formare care vizează intrarea lor în lumea muncii.

În cadrul proiectului Pentru a începe din nou! FM Logistic și fundația sa corporativă colaborează cu AVSI, o organizație neguvernamentală non-profit înființată în Cesena, Italia, în 1972. AVSI desfășoară proiecte de cooperare pentru dezvoltare și ajutor umanitar în 31 de țări din întreaga lume, cu accent pe educație, auto-descoperire și demnitate umană.

CARE ESTE PROIECTUL?

Fiecare promovare a acestui program beneficiază de aproximativ douăzeci de refugiați cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Acesta își propune să creeze o cale de însoțire pentru tinerii refugiați pentru a-și conștientiza propria valoare, apoi pentru a-i instrui și a-i integra în lumea muncii.

Programul constă în formare lingvistică, cu privire la abilitățile generale și tehnice din sectorul logistic, urmată de implementarea practică prin stagii de practică ale companiei. FM Logistic îi întâmpină pe doi dintre beneficiari în stagiu timp de 3 luni pe site-urile sale din Italia.

Finanțarea Fundației FM contribuie la finanțarea cursurilor oferite întregii promoții, în timp ce angajații Grupului FM sunt implicați ca formatori în posturile de logistică, tutori ai beneficiarilor în timpul stagiului lor sau coordonatori de proiecte în legătură cu AVSI.

Reporniți cu „Pentru a începe din nou!”:
După cum sugerează și numele său, Să reîncepem! le permite beneficiarilor să reînceapă, cu o mai bună stimă de sine și oferindu-le posibilitatea de a învăța un loc de muncă și de a se putea întreține obținând un loc de muncă la părăsirea formării. Acesta a fost cazul tuturor beneficiarilor primei promoții: toți și-au găsit un loc de muncă în logistică la sfârșitul programului.

Proiectul a fost reînnoit anul acesta cu o nouă promoție!

A fost acest conținut interesant, util ?

Cum te putem ajuta?

Ce cauți?